Celem działania Firmy Handlowo-Produkcyjnej "PODOLSKI" Wojciech Podolski - jest rozbiór mięsa białego oraz produkcja mięsa odkostnionego mechanicznie, surowych wyrobów mięsnych, mięsa garmażeryjnego drobiowego, bezpiecznego dla zdrowia klientów.
Wdrożenie i efektywne funkcjonowanie BRC Global Standard for Food Safety, ma na celu spełnienie wymagań przepisów prawnych, wzrost zaufania klientów do firmy, poprawę organizacji pracy oraz doskonalenie świadomości i odpowiedzialności pracowników.
Mając na uwadze, iż rozwój naszej firmy zależy od satysfakcji naszych Klientów, zobowiązujemy się do produkcji wyrobów o wysokiej i stabilnej jakości, bezpiecznej dla zdrowia konsumenta. Bezpieczeństwo zdrowotne naszych produktów zapewniamy poprzez przestrzeganie zasad GMP i GHP oraz analizowanie zagrożeń i monitorowanie krytycznych punktów kontroli w całym cyklu technologicznym - od przyjęcia surowca do wydania wyrobu gotowego do klienta.
Zamierzamy osiągnąć następujące cele strategiczne:
Będziemy systematycznie nadzorować realizację Polityki Bezpieczeństwa Żywności w trakcie audytów wewnętrznych oraz przeglądów systemu.
Zobowiązujemy pracowników zakładu do dołożenia wszelkich starań, aby urzeczywistnić Politykę Bezpieczeństwa Żywności i osiągnąć wytyczone cele.